top of page
Groepsfoto2.jpeg
19.jpg

KSK EKEREN DONK

HISTORIEK

KSK Ekeren Donk

Historie KSK Ekeren Donk

1946 / 1975

De club werd opgericht in 1946 door Jef Wouters & Wis Corthout (uitbaters van café ’t Rozeke op de Kapelsesteenweg 197 in Ekeren Donk) en sloot zich aan bij de Belgische voetbalbond.

Aanvankelijk waren de kleuren rood en groen en speelden de ploeg op een terrein gelegen langs de Donksesteenweg. Toen dit terrein verkaveld werd als bouwgrond diende de ploeg een andere locatie te vinden.

Meneer pastoor van de H. Hart Kerk te Ekeren Donk, die al snel deel uitmaakte van het bestuur van SK Donk zorgde ervoor dat zij terecht konden op het voetbalplein gelegen op het domein van de paters van het Sint-Michielscollege. De kleuren veranderen toen naar geel & zwart, de kleuren van de kerk.

In het begin waren de kleedkamers op de zolder van café ’t Rozeke. Later kwamen er houten kleedkamers naast het voetbalveld en wassen gebeurde met koud water in metalen waskommen.

De verplaatsingen werden gedaan met de vrachtwagen van Herman Van Wezelmael, die een superette uitbaatte op de Kapelsesteenweg.

In 1954 leerde Marcel De Laet José Wouters kennen, de dochter van Jef en Wis van ’t Rozeke en werd Marcel De Laet lid van SK Donk.

In 1975, na intense contacten tussen Marcel De Laet (voorzitter & secretaris SK Donk) en burgemeester François Palinckx kon de verhuis van het college naar het nieuwe sportcomplex aan De Oude Landen van start gaan.

Marcel De Laet heeft gedurende enkele jaren alleen de club bestuurd en ervoor gezorgd dat de club in leven bleef. Hij was niet alleen bestuurslid maar stond ook samen met zijn echtgenote José Wouters (dochter van de stichteres) achter de toog van de kantine. Nadien zijn er meerdere bestuursleden bijgekomen en hielpen bij het dagelijkse bestuur van de club.

 

1982

In 1982 werd SK DONK een Vereniging Zonder Winstoogmerk.

 

1996

Op 2 april 1996 kreeg de club de Koninklijke titel toegewezen omdat ze 50 jaar bestond en werd de naam van de club KSK-Donk.

 

2013

1ste audit door Double Pass – basic label – Gewestelijk voetbal

 

2015

Naamswijziging van KSK Donk naar KSK Ekeren Donk

 

2016

2de audit door Double Pass – label met 1 ster – Gewestelijk voetbal

 

2018

Realisatie van het 1ste kunstgrasveld

 

2019

3de audit door Double Pass – label met 2 sterren – Provinciaal jeugdvoetbal & Gewestelijk voetbal

 

2020

Realisatie van het 2de kunstgrasveld

 

2022

4de audit door Double Pass – label met 3 sterren – Interprovinciaal voetbal & Gewestelijk voetbal

bottom of page