Historiek club

Historiek KSK Ekeren Donk

Onze club werd gesticht in 1946 door de “stichteres”, een zogenaamde Wis van ’t Roozeke, nog steeds een Donks café op de Kapelse Steenweg. Het was destijds eveneens het stamcafé van onze club.
 
Het voetbalveld lag vlak tegenover het stamlokaal, op het domein van het Sint Michielscollege. We zijn daar gestart met een houten “kleedkamer” welke moest dienen voor 2 ploegen. Deze ploegen waren van elkaar gescheiden door een paar lege bierbakken. Na de wedstrijd konden de spelers en scheidsrechter zich wassen in kleine waskommen met koud water.
 
Destijds waren er 3 jeugdploegen en 1 seniorenploeg. De verplaatsingen werden gedaan per fiets, of bij gelegenheid, per vrachtwagen.
 
Rond 1975 kreeg SK DONK de kans om de eerste huurder te worden van het huidig sportcomplex “De Oude Landen”. Wij zijn hiervoor nog altijd dankbaarheid verschuldigd aan toenmalig Burgemeester Palinckx, de Burgemeester van Ekeren.
 
Er kwamen toen maar liefst 4 jeugdploegen en een seniorenploeg bij.
 
In 1982 werd SK DONK een Vereniging Zonder Winstoogmerk. De toenmalige stichters waren :
 
  • Marcel De Laet
  • Ernest Van Landeghem +
  • Hugo Helsen +
  • F. Simons
  • Piet Huybrechts
  • E. Hermans +
  • Jef Francis
 
 
Prompt werd de fanionploeg kampioen in 4de Provinciale en promoveerde samen met FC Exc Kaart en FC Schoten naar 3de Provinciale.

Op 2 april 1996 kreeg de club de Koninklijke titel toegewezen omdat ze 50 jaar bestond en werd de naam van de club KSK-Donk.

In het seizoen 2016-2017 eindigde onze eerste ploeg in 4de Proviciale op de tweede plaats en speelde een prachtige eindronde waardoor ze terug naar 3de Provinciale promoveerde. 

 

Contact

KSK Ekeren Donk
Sportcomplex De Oude Landen 135/1
2180 Ekeren
E-mail: info@kskdonk.be
Tel: 03/645 25 67
Terug naar boven